Neues-logo-gross.gifgif

Estem contents que el que hagis trobat hagi estat del teu interès. No dubtis a contactar amb nosaltres per allò que et calgui. Aquest és un projecte en construcció i es desitjos de conèixer noves realitats i de poder aportar aquell coneixement adquirit al servei de projectes il·lusions i objectius nobles.

No tenim cap pressa

Konzepte és un projecte personal que pretén facilitar la implementació de polítiques culturals eficaces. Com en l'educació la implementació de polítiques culturals requereix temps. Un temps que massa sovint no ens donem. Val la pena invertir en coneixement per a obtenir uns resultats més d'acord al que les nostres ideologies ens demanen.

Els nostres projectes en dades

Dinamització90%
Educació permanent75%
Anàlisi i diagnosi100%
Difusió cultural80%

Entrades al bloc

setembre 2021
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Recursos per a tècnics municipals

Assessorament

Processos de treball amb equips o entitats.
Disseny de projectes o intervencions
Consultes i coaching sobre gestió quotidiana.

Planejament i Gestió

Detecció de necessitats.
Disseny de projectes de gestió d’equipaments culturals i socioculturals.
Planificació de serveis.

Informació i coneixement

Planificació de projectes
Diagnosis sectorials o generals de l’àmbit cultural.
Anàlisi concretes d’àmbit territorial del sector cultural.

El valor de la visió externa
La dita que “l’arbre no ens deixa veure el bosc” pren realitat en les dinàmiques accelerades i urgents de molts serveis municipals. Uns serveis sovint massa infradotats que treballen als limit de capacitat i que dificilment poden generar processos de valoració i reprogramació.

Sovint no es tracta de portar respostes, sinó de formular preguntes. Les preguntes que ens porten a resoldre dificultats des de dins i sense receptes màgiques que no són moltes vegades aplicables.

[/vc_column_text]

El cas de la soledat
Una realitat també molt freqüent, és la soledat dels tècnics en el seus territoris. Moltes vegades sense referents tècnics amb qui consultar, debatre o afinar projectes o valorar resultats.

El seguiment, acompanyament o contrast d’aquestes idees permeten la presa de major seguretat i determinació en les seves accions i poden, en funció dels casos, ajudar en la definició del propi projecte o en la creació de sistemàtiques que permetin la millora dels processos de treball i la seva avaluació.

/vc_column_text]

Treballar amb projectes?
El projecte és una eina bàsica i fonamental de l’acció cultural. Una eina de planificació, execució i avaluació. Aspectes, tots tres, imprescindibles en una acció estimable. És clar que l’atzar hi juga un paper, però aquest es redueix en tant el projecte té major consistència.

Projectar amb qualitat permet, executar amb consciència i avaluar amb utilitat.

Els projectes no són infal.libes, com les persones, però si ajuden a saber com de lluny  aprop som dels objectius que perseguim.

 

[/vc_column_text]

Per què planificar els equipaments?
Igual que qualsevol intervenció, els equipaments necessiten disposar de guies que els orientin en la seva funció.

Més enllà del que l’etiqueta, un equipament pot esdevenir molt més que un contenedor de serveis. Els equipaments resulten més eficients, mes econòmics i més útils si disposen d’eines i pautes que orientin els seus usos, funcionaments i possibilitats.

Resulta imprescindible per a una correcta gestió pública, definir i acotar què volem i poden oferir-nos els nostres equipaments.

Contrastem i documentem
Tothom és creatiu i aporta allò que porta dins.

Moltes coses ja s’han provat amb èxits diversos. Si bé no tot serveix per a tot. La individualització de l’acció cultural en el territori, requereix fòrmules individuals.

Malgrat aquesta necessitat de fer-se el propi projecte, accedir al coneixement d’altri és necessari, si bé, moltes vegades complex en el si de les dinàmiques de treball.

No en sabem més, però hem viscut altres casos.
L’acció cultural requereix de molts ingredients que no són de vegades al nostre espai. Ingredients que han fet exitosos determinats projectes, però que potser al nostre no aporten cap benefici.

Lluny de receptes màgiques, creiem en el treball i en la sistemàtica de l’acció per a millorar processos i assolir quotes màximes de resultats en els projectes d’intervenció cultural.

0Municipis amb els que hem treballat
0Activitats organitzades
0Projectes desenvolupats