Neues-logo-gross.gifgif

Estem contents que el que hagis trobat hagi estat del teu interès. No dubtis a contactar amb nosaltres per allò que et calgui. Aquest és un projecte en construcció i es desitjos de conèixer noves realitats i de poder aportar aquell coneixement adquirit al servei de projectes il·lusions i objectius nobles.

No tenim cap pressa

Konzepte és un projecte personal que pretén facilitar la implementació de polítiques culturals eficaces. Com en l'educació la implementació de polítiques culturals requereix temps. Un temps que massa sovint no ens donem. Val la pena invertir en coneixement per a obtenir uns resultats més d'acord al que les nostres ideologies ens demanen.

Els nostres projectes en dades

Dinamització90%
Educació permanent75%
Anàlisi i diagnosi100%
Difusió cultural80%

Entrades al bloc

setembre 2021
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Recursos culturals per a càrrecs electes

 

 

Assessorament

Processos de treball amb equips o entitats.
Disseny de projectes o intervencions
Consultes i coaching sobre gestió quotidiana.

Planejament i Gestió

Detecció de necessitats.
Disseny de projectes de gestió d’equipaments culturals i socioculturals.
Planificació de serveis.

Informació i formació

Planificació de projectes
Diagnosis sectorials o generals de l’àmbit cultural.
Anàlisi concretes d’àmbit territorial del sector cultural.

Què és la gestió?
La gestió cultural i socio cultural en els entorns de treball públics locals suposa la manera com s’ajusten les necessitats i voluntats de les persones amb els recursos i potencialitats que aquests entorns disposen.

Gestió vé del llatí “gestus” (gest). L’acció posada al servei de les voluntats i desitjos. El gest sense més no porta als assoliments sense una adequada orientació.

[/vc_column_text]

Per què treballar amb projectes??
Els projectes són les eines bàsiques de la intervenció cultural. Com en l’arquitectura, i en la medecina, l’anàlisi i el planejament són necessaris per a abordar les realitats. Lluny de ser ciències exactes, les ciències socials i, per tant, la gestió cultural, requereixen d’eines que orientin, sistematitzin i ajudin a fer aprofitable i eficient l’acció cultural. Més encara des de l’esfera pública, on els recursos són de tots i han de revertir en tots.

[/vc_column_text]

0Municipis amb els que hem treballat
Per què planejar?
Planejar és una acció que tothom entén en determinats àmbits de la vida. No acceptaríem fer-nos una casa sense uns plànols, o deixar-nos intervenir quirúrgicament sense un diagnostic, o iniciar un negoci sense una certa prospectiva econòmica.

En l’acció cultural, i salvant les distàncies, cal generar una acció prèvia a l’acció que permet orientar i fer eficient aquest esforç que generarem.

Unes accions, encara més necessàries en l’esfera pública, on els recursos, són limitats, i la seva eficiència ha de ser alta.

[/vc_column_text]

Per què planificar els equipaments?
Els equipaments públics són eines de treball per la creació d’igualtat d’oportunitats i de cohesió social. Són oportunitats per elles mateixes, si bé com tota intervenció requereixen d’un planejament previ.

Més enllà de l’acció arquitectònica, el pla d’usos i de gestió d’un equipaments requereix eines especialitzades i experiències viscudes per a desenvolupar un model únic i possiblement, no exportable.

Les receptes estàndards no funcionen massa i preveure, conèixer i adaptar són les actituds més hàbils en la gestió de serveis públics tant individualitzats com els dels equipaments culturals dels municipis mitjans i petits.

[/vc_column_text]

0Activitats organitzades
Què és el pla de mandat?
De les eleccions locals es conformen equips de govern que disposen d’un compromís amb els electors i amb la ciutadania.

Aquests compromisos, establerts en els programes electorals, no són, moltes vegades, projectes d’actuació aplicables de forma immediata. Les realitats, dinàmiques i funcionaments de les administracions obliguen a generar tempos i seqüències que permetin la seva implementació.

L’eina de treball més efectiva és el “Pla de mandat“. El Pla de mandat suposa generar una eina de implementació del compromís de l’equip electe amb la ciutadania. Un pla executiu, de treball, de calendari definit i amb un sistema d’avaluació que en permeti la seva expressió i contrast.

[/vc_column_text]

Per què planificar el mandat?
Són moltes les raons que hom pot esgrimir per a planificar el mandat.

  • Per poder passar comptes amb la ciutadania per veure el grau de compliment dels compromisos.
  • Per millorar l’eficiència dels recursos i crear sinergies amb altres agents.
  • Per generar objectius identificats, assolibles i avaluables que ajudin a la suma d’energies de càrrecs electes, tècnics i ciutadania.
  • Per posar dates i xifres a les idees i necessitats.

[/vc_column_text]

0Projectes desenvolupats