Neues-logo-gross.gifgif

Estem contents que el que hagis trobat hagi estat del teu interès. No dubtis a contactar amb nosaltres per allò que et calgui. Aquest és un projecte en construcció i es desitjos de conèixer noves realitats i de poder aportar aquell coneixement adquirit al servei de projectes il·lusions i objectius nobles.

No tenim cap pressa

Konzepte és un projecte personal que pretén facilitar la implementació de polítiques culturals eficaces. Com en l'educació la implementació de polítiques culturals requereix temps. Un temps que massa sovint no ens donem. Val la pena invertir en coneixement per a obtenir uns resultats més d'acord al que les nostres ideologies ens demanen.

Els nostres projectes en dades

Dinamització90%
Educació permanent75%
Anàlisi i diagnosi100%
Difusió cultural80%

Entrades al bloc

agost 2022
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« juny    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Projectes culturals intermunicipals

By Xavier Mingo 5 anys agoNo Comments
Home  /  Cultura Municipal  /  Projectes culturals intermunicipals

Treball cultural intermunicipal: una necessitat obviada

En breu presentem en aquest espai bloc, un article sobre tres projectes culturals intermunicipals d’èxit en l’entorn del nostre país. Aquest article vol acotar un objecte d’estudi i identificar la raó de la seva poca presència en l’escenari cultural a Catalunya.

El pas de la crisi econòmica des del 2008 ha albirat un futur incert en un sector ja de per si complex, com és el cultural. En l’esfera de la res pública, les polítiques culturals sempre s’han centrat en els grans equipaments, les polítiques parlamentaries i el “show bussines” però mai en les petites polítiques de la xarxa de municipis que configuren el nostre país.

Històricament, la nostra no ha estat una societat avesada als pactes i al treball cooperatiu (des de l’esfera pública). Malgrat la llarga i exitosa tradició cooperativa de l’economia, aquesta visió no s’ha traslladat a la gestió pública. Malgrat l’origen feudal de la Generalitat (Diputació del General) o la Mancomunitat noucentistgestió culturala fins a les Diputacions o Consells Comarcals, el treball interterritorial ha esdevingut una eina poc sovintejada en la gestió de les qüestions que afecten el territori, i encara menys emprada en l’aplicació de polítiques culturals. No entrarem a desvetllar les seves raons, però podem identificar-les ràpidament veien les dificultats de les polítiques culturals locals.

Les experiències no són decebedores

Malgrat això, existeixen projectes que malgrat aquestes dificultats, han reeixit i tenen el territori com a element identificador i fan de la qualitat i del mateix territori un actiu i virtut.

Les dades obtingudes en el projecte que presentarem properament, identifiquen algunes qüestions i permeten entendre algunes condicions de com i perquè d’aquesta realitat.

Podeu consultar els projectes objectes d’estudi en aquests enllaços: Festival de Música Antiga dels Pirineus  , Teatrets d’Osona t i Treball cultural municipal dels ajuntaments del Baix Montseny. Per aquest darrer, podeu consultar l’espai web de l’ajuntament de Sant Celoni

Categories:
  Cultura MunicipalServeis culturals
this post was shared 0 times
 000
About

 Xavier Mingo

  (62 articles)

Leave a Reply

Your email address will not be published.