Neues-logo-gross.gifgif

Estem contents que el que hagis trobat hagi estat del teu interès. No dubtis a contactar amb nosaltres per allò que et calgui. Aquest és un projecte en construcció i es desitjos de conèixer noves realitats i de poder aportar aquell coneixement adquirit al servei de projectes il·lusions i objectius nobles.

No tenim cap pressa

Konzepte és un projecte personal que pretén facilitar la implementació de polítiques culturals eficaces. Com en l'educació la implementació de polítiques culturals requereix temps. Un temps que massa sovint no ens donem. Val la pena invertir en coneixement per a obtenir uns resultats més d'acord al que les nostres ideologies ens demanen.

Els nostres projectes en dades

Dinamització90%
Educació permanent75%
Anàlisi i diagnosi100%
Difusió cultural80%

Entrades al bloc

agost 2022
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« juny    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Serveis personals: professionals, que no educadors

By Xavier Mingo 7 anys agoNo Comments
Home  /  Educació  /  Serveis personals: professionals, que no educadors
gestió cultural

Els serveis personals, primera línia de front.

La meva tornada als serveis personals municipals, entesos com la lectura humana dels serveis de l’administració em posa de relleu la creixent distància entre els perfils professionals i les necessitats.

Potser se’m pot acusa de tenir una imatge extemporània del treball cultural i sociocultural. Però és que tinc la certesa que estem molt lluny de l’eficiència quan treballem des d’una perspectiva professionalitzadora, sense ànima.

Cada vegada més em trobo amb professionals adscrits als serveis educatius o culturals que disposen d’un gran currículum farcit de diplomes i reconeixements, però que en canvi avantposen les seves necessitats metodològiques, logístiques, laborals o estratègiques a les necessitats de les persones per a les que suposadament treballen.

No propugno una tornada a la militància, sinó una implicació en més coses que les pròpies necessitats. Va ser un asoliment professionalitzar l’acció cultural i educativa. Però ens vam deixar molts valors pel camí.

En el món educatiu, és tant evident i llastimòs. Sembla que les obligacions de dir allò que fem ens distregin d’allò que realment hem de fer.

Un món apart, són però els serveis de joventut. Em costa descriure en què s’han convertit aquells projectes d’intervenció en els barris i en els territoris. La burocratització, la comoditat i la manca de projecte han copat els espais, els equipaments i les energies. Estem més pendents d’emplenar fitxes que no de generar accions i dinamització.

Una llàstima tenir personal lligat a la pota d’una taula, personal que caldria que es calcèssin les botes per sortir al carrer i patejar allò que els joves pategen. No des de l’atenció o l’assistència, sinó des de l’acompanyament i el recolzament.

El món local no sembla estar decidit a fer allò que li toca, més enllà d’ensenyar que fa coses, quines? disposar de professionals.

 

Categories:
  EducacióServeis culturals
this post was shared 0 times
 100
About

 Xavier Mingo

  (62 articles)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Warning: fsockopen(): unable to connect to www.sweetcaptcha.com:80 (Connection timed out) in /usr/home/konzepte.cat/web/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81