
Indicadors del PICEM. Participació en el grup pilot.
L’atzar va fer coincidir que en el període 2005-2009 i per dons corporacions diferents participès com a municipis pilot en el treball de configuració i creació del Projecte dïndicadors culturals en l’entorn municipal que engegà el Departament de cultura de la Generalitat de Catalunya. En aquest projecte es plantejaren les avaluacions i correccions que el sistema incipent requeria per a la seva implementació global. Una implementació que va tenir un feliç final amb la seva extensió a tot el territori i que permet la comparabilitat de costos, la disposició de dades i la seva translació al standards locals.
En totes dues corporacions, es va fer un treball de devolució contínua de les necessitats d’anàlisi de dades dels municipis. A més de posar èmfasi en la necessitat de fer confluir les eines de gestió i anàlisi per a no sobrecarregar els serveis culturals locals, prou infradotats i reduïts. el projecte PICEM, s’ha implementat amb èxit i suposa la base de treball i un CRM domèstic que permet la comparabilitat i la seva referència en la gestió de programacions estables escèniques.
El treball consistí en la participació en el grup pilot de municipis que van començar a la definició i introducció de les primeres dades per a la gestió d’aquests sistema que progressivament es va anar obrint a altres municipis i que havia de suposar la base de relació de dades entre els municipis i l’administració del país. Una base dades que hauria de vincular-se als recursos i serveis que aquesta administració presta als territoris. A 2016, aquest projecte està plenament implementat amb un grau d’eficència important. Van ser referents d’aquell projecte, en aquell moment la Eulàlia Espinas, en Xavier Bach, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Comentaris recents