Neues-logo-gross.gifgif

Estem contents que el que hagis trobat hagi estat del teu interès. No dubtis a contactar amb nosaltres per allò que et calgui. Aquest és un projecte en construcció i es desitjos de conèixer noves realitats i de poder aportar aquell coneixement adquirit al servei de projectes il·lusions i objectius nobles.

No tenim cap pressa

Konzepte és un projecte personal que pretén facilitar la implementació de polítiques culturals eficaces. Com en l'educació la implementació de polítiques culturals requereix temps. Un temps que massa sovint no ens donem. Val la pena invertir en coneixement per a obtenir uns resultats més d'acord al que les nostres ideologies ens demanen.

Els nostres projectes en dades

Dinamització90%
Educació permanent75%
Anàlisi i diagnosi100%
Difusió cultural80%

Entrades al bloc

agost 2022
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« juny    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Redacció de l’estudi “Les programacions culturals dels Ajuntaments participants en el Pla Global”

By Xavier Mingo 27 anys ago
Home  /  Portfolio Item  /  Redacció de l’estudi “Les programacions culturals dels Ajuntaments participants en el Pla Global”
programacions

 

Continguts: El projecte volia recollir la situació de les programacions culturals municipals dels municipis participants en el pla global: Torelló, Manlleu, Roda de Ter, Sant Bartomeu del Grau, Sant Pere i Sant Vicenç de Torelló i Sant Hipòlit de Voltregà.

Aquestes dades havien de servir per a facilitar la feina de dinamització i creació de polítiques d’integració de col.lectius nouvinguts. Si bé, finalment serví per a dibuixar una imatge estàtica de la realitat cultural dels municipis implicats. Una imatge que va permetre veure les pràctiques, actives o absents dels territoris i la seva projecció en el àmbit cultural i l’ús que en feien.

L’estudi serví, entre altres coses, per veure el paper efectiu de la cultura com a eina de desenvolupament local i de dinamització del territori, a més de la facilitat que genera per a la creació de sinergies entre aquells municipis que tenen més en comú que una separació del terme municipal.

Així doncs l’estudi de les programacions culturals va servir per implementar les polítiques d’acollida dels col.lectius nouvinguts i la seva millor implementació en els entorns territorials.

Es disposà de l’assessorament d’un grup d’experts i de la magnífica coordinació del Pla de la Montserrat Solerdelcoll que a més de facilitar la gestió dels projectes va conduir sense fatiga els esdevenirs d’un pla que a més d’agrupar municipis diversos de diversa ideologia, implicava institucions supramunicipals i altres entitats de caràcter civil. El pla encarregat a Gram Osona, i amb el suport de la Diputació de Barcelona, va derivar posteriorment en plans d’actuació de caràcter interdisciplinar.

Un projecte que en els anys 90 va esdevenir un treball innovador i adequat a les necessitats territorials d’un espai necessitat d’intervenció pública.

Any: 1995-1996

Client final: Associació GRAM Osona per a la Diputació de Barcelona

  • Projectes
this work was shared 0 times
 000
About

 Xavier Mingo

  (33 articles)