Neues-logo-gross.gifgif

Estem contents que el que hagis trobat hagi estat del teu interès. No dubtis a contactar amb nosaltres per allò que et calgui. Aquest és un projecte en construcció i es desitjos de conèixer noves realitats i de poder aportar aquell coneixement adquirit al servei de projectes il·lusions i objectius nobles.

No tenim cap pressa

Konzepte és un projecte personal que pretén facilitar la implementació de polítiques culturals eficaces. Com en l'educació la implementació de polítiques culturals requereix temps. Un temps que massa sovint no ens donem. Val la pena invertir en coneixement per a obtenir uns resultats més d'acord al que les nostres ideologies ens demanen.

Els nostres projectes en dades

Dinamització90%
Educació permanent75%
Anàlisi i diagnosi100%
Difusió cultural80%

Entrades al bloc

setembre 2022
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« juny    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Intercanvis de joves internacionals

By Xavier Mingo 28 anys ago
Home  /  Portfolio Item  /  Intercanvis de joves internacionals
intercanvis internacionals

Intercanvis internacionals

Intercanvis internacionals amb joves creadors

Els intercanvis de joves internacionals fou una realitat a partir dels projectes de dinamització de Casals de Joves de la ciutat de Barcelona.

La realitat dels casals de Joves a la Barcelona dels anys 80 era diversa i incipient. Al mapa ja existent d’equipaments per a joves (si bé precaris i poc dotats) existia una realitat que s’obria mica en mica a l’exterior en la vista posada sobretot en França i Alemanya com a paradigmes de les polítiques juvenils.

És en aquest context, on la gestió de Casals de Joves esdevenia una aventura en si mateixa i on el treball es feina des de l’emoció i la dificultat de la innovació i la transgressió. Una de les eines que es van desenvolupar com a recurs per al treball amb joves fou la dels intercanvis internacionals. Des de la Bruixola, Centre Coordinador d’Iniciatives Juvenils es va teixir un conjunt de relacions amb partners estrangers abans de l’aparició de programes com Erasmus, o altres programes de relació comunitària. Aquella Europa encara era econòmica i no de les persones (si és que aquesta ho és)

Es van concertar i gestionar intercanvis de grups de joves de França, Alemanya, Itàlia, els Paisos Baixos, Bèlgica, Suècia, Dinamarca, Holanda. Amb socis com Peuple et Culture, Arci Italia, diferents districtes i casals de joves de ciutats com Berlin, Padeborn, Kopenhagen, Brusseles, etc.

Amb aquesta eina diversos grups estables d’activitat, bàsicament musicals, però també d’arts visuals, o escènics van poder contactar amb altres joves del continent i van poder mostrar els seus treballs i acollir els dels joves estrangers a Barcelona. La distribució territorial dels casals que gestionava la Bruixola (centre coordinador d’Iniciatives juvenils) , des de Sarrià a Nou Barris o a Gràcia i l’Eixample oferien un mosaic divers i real de la joventut de la ciutat. Una realitat que viatjava arreu amb missatges de creació i amb la ciutat com referent creixent en uns anys pre-olímpics.

L’entitat que va perdre la seva orientació en la gestió d’equipaments juvenils va reconvertir-se en l”associació RAI.

Anys: 1985 – 1994

Client final: Ajuntament de Barcelona

A través de l’associació la Bruixola, centre coordinador d’iniciatives juvenils.

  • Gestió cultural
this work was shared 0 times
 000
About

 Xavier Mingo

  (33 articles)