


Arts escèniques contemporànies a Girona
Anys: 2007-2010
Client final: Ajuntament de Girona
El projecte inclòs en la direcció del Centre Cultural la Mercè de Girona consistí en la generació de programacions d’arts escèniques contemporànies. A més de la producció d’espectacles multidisciplinars i l’acolliment de projectes de creació escènica o multidisciplinar.
En aquell període, el centre focalitza la seva atenció a la creació contemporània i a la producció i programació d’arts escèniques.
Aquest projecte, es desenvolupa en els espais propis del centre, tant l’auditori, com el clàustre com els espais annexes del centre. Incorpora tant la programació, com la producció o coproducció. Aquest aspecte, que resulta compensatori, vol exercir un paper de modulador a l’altra funció del projecte: l’acolliment de propostes que pel seu format o per al seu plantejament escapa dels espais convencionals. De fet, el projecte, batejat amb el nom d’ ESCENA PLURAL volia ser un espai obert per a creadors i programadors que plantegin accions escèniques innovadores, creatives i multidisciplinars.
El projecte que partia de l’anterior direcció del centre, es va reformular per a vincular-lo amb altres aspectes propis de la producció del centre. El Centre Cultural la Mercè, va exercir com de centre de cultura contemporània de Girona en aquest periíde, podent-se equiparar en propostes (que no en volum) al CCCB de Barcelona. De fet una de les línies de treball desenvolupades fou la de la col.laboració amb aquest centre i amb altres centres culturals de referència de la capital a fi de poder portar a Girona o oferir la ciutat com un espai per a la programació de produccions alternatives i de valor creatiu contemporani.
Finalment el projecte es nodrí del projecte també estable al CCM desenvolupat per l’Aula d’humanitats a través de la seva impulsora la Glòria Granell, de produccions escèniques vinculades al fet creatiu literari.
Comentaris recents