
Direcció de l’ escola d’ art de Girona
Anys: 2007-2011
Client final: Ajuntament de Girona. Àrea de Cultura i Educació
L’encàrrec de direcció es concentrava en la ordenació i aplicació d’un pla de viabilitat que permetia la sostenibilitat del projecte.
Una sostenibilitat que plantejava un pla de viabilitat que va abordar uns dèficits estructurals tant econòmics com de gestió de les pròpies activitats.
El pla de treball consistí en l’ordenació de l’oferta i el seu equilibri en els àmbits que li eren propis atenent les franges d’edat i les tècniques que l’escola tenia possibilitats d’acollir.
En aquest sentit, a més de la gestió i ampliació de l’oferta, s’abordà la normalització de diverses contractacions i les seves estabilitzacions facilitant la regulació de diverses persones.
Es va ampliar l’oferta final, respectant els principis de participació dels usuaris en les activitats i es crearen dues línies de treball noves: els projectes artístics on un artista desenvolupava un projecte de creació amb algun dels professors de l’escola. Per altra banda, s’amplià l’oferta d’art digital obrint-se cap a l’ús de programari lliure (Arduino) i la hibridació de projectes creatius aprofitant les sinergies amb les altres programacions del Centre Cultural la Mercè
La direcció d’una escola d’art pública havia tanmanteix de comptar amb posar atenció en el cobriment de necessitats de la ciutat i a més d’ampliar el projecte de beques es van crear ofertes de programacions d’estiu per a facilitar accions de lleure vincular a la creació artística plàstica i visual.
En la fase final de projecte, es va crear i consolidar la figura de cap d’estudis que havia de rotular entre el conjunt de professors i professores i l’escola i alumnes. Així la programació final va comptar amb participació de diversos agents de la ciutat, que van poder fint i tot, orientar la programació d’exposicions del mateix centre.
Comentaris recents