Neues-logo-gross.gifgif

Estem contents que el que hagis trobat hagi estat del teu interès. No dubtis a contactar amb nosaltres per allò que et calgui. Aquest és un projecte en construcció i es desitjos de conèixer noves realitats i de poder aportar aquell coneixement adquirit al servei de projectes il·lusions i objectius nobles.

No tenim cap pressa

Konzepte és un projecte personal que pretén facilitar la implementació de polítiques culturals eficaces. Com en l'educació la implementació de polítiques culturals requereix temps. Un temps que massa sovint no ens donem. Val la pena invertir en coneixement per a obtenir uns resultats més d'acord al que les nostres ideologies ens demanen.

Els nostres projectes en dades

Dinamització90%
Educació permanent75%
Anàlisi i diagnosi100%
Difusió cultural80%

Entrades al bloc

setembre 2022
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« juny    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Direcció del Centre Cultural la Mercè (Girona)

By Xavier Mingo 11 anys ago
Home  /  Portfolio Item  /  Direcció del Centre Cultural la Mercè (Girona)
direcció gestió cultural

Direcció equipaments culturals

Direcció del centre cultural la Mercè de Girona

La direcció d’un equipament cultural com el Centre cultural la Mercè de Girona obria un nou repte en la gestió d’un equipament com el d’un centre de cultura contemporània com era el CCM en aquell moment.

La direcció del projecte partia d’una realitat complexa al tenir un dèficit de més de 30 mil eur de dèficit en el moment de començar.

El projecte contemplava la regularització de la situació de l’equipament i el seu posicionament com a centre de cultura contemporània de la ciutat.

Dos objectius assolits en els tres anys de treball. Juntament amb l’equip format per la Glòria Granell, l’Aniol Casadevall, la Mercè Terés i l’Anna de Puig a més d’altres col.laboradors.

Assoliments que van permetre consolidar no solament, la programació sinó també la projecció de l’equipament com a espai de creació i exhibició de projectes de creació contemporània.

A més es van establir sinergies amb l’escola Municipal d’art, resident al centre a través de diversos projeces conjunts.

Es va abordar tanmateix la reforma del centre, amb la finalització de l’ala est (construcció de camerinos i arxiu del centre) la reforma del claustre, amb la nova recepció i accessos així com la contrucció de la sala pati (nova sala polivalent amb capacitats de sala de visuals.

Aquesta remodelació va permetre ampliar les possibilitats de programació i facilitar i millorar les activitats que ja es programaven: alguns projectes que es van desenvolupar foren:

  • Escena Plural: programació estable de creació escènica contemporània.
  • Programació d’exposicions d’arts visuals: amb l’escola d’art i altres projectes (de producció pròpia o en conveni amb altres agents)
  • Aula d’humanitats (programació de cursos i el projecte interdisciplinar “A pas de poetes”)
  • Gestió de l’escola municipal d’art.
  • També la cessió d’espais per a activitats i esdeveniment de tercers.
  • Nou espai de fotografia, en conveni amb el Col.legi de periodistes de Girona. Projecte comissariat pel fotoperiodista Marti Artalejo.

El centre en aquells trs anys va patir les retallades de la recessió mantenint amb reduccions de prop de 15% el mateix volum d’activitats i podent mantenir els serveis i accions que li eren pròpies.

Anys: 2008-2011

Client final: Ajuntament de Girona

Projecte: Direcció del centre cultural la Mercè

  • Gestió cultural
this work was shared 0 times
 000
About

 Xavier Mingo

  (33 articles)