Neues-logo-gross.gifgif

Estem contents que el que hagis trobat hagi estat del teu interès. No dubtis a contactar amb nosaltres per allò que et calgui. Aquest és un projecte en construcció i es desitjos de conèixer noves realitats i de poder aportar aquell coneixement adquirit al servei de projectes il·lusions i objectius nobles.

No tenim cap pressa

Konzepte és un projecte personal que pretén facilitar la implementació de polítiques culturals eficaces. Com en l'educació la implementació de polítiques culturals requereix temps. Un temps que massa sovint no ens donem. Val la pena invertir en coneixement per a obtenir uns resultats més d'acord al que les nostres ideologies ens demanen.

Els nostres projectes en dades

Dinamització90%
Educació permanent75%
Anàlisi i diagnosi100%
Difusió cultural80%

Entrades al bloc

setembre 2022
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« juny    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Contractació artística

By Xavier Mingo 5 anys ago
Home  /  Portfolio Item  /  Contractació artística
contractació artística

La contractació artística a Catalunya es va orientant cap a la normalització i dignificació.

L’esdevenir de les normatives tant laborals com socials han anat en paral.lel a la degradació del sector artístic.

Massa sovint, els artistes acaben renunciant als seus drets laborals i socials per a disposar de més recursos. Això passa en un context professional poc pretigiat i menys rigoròs.

Mica en mica però, cada vegada més més promotors, públics i privats es normalitzen. Cal plantejar condicions adequades en la contractació d’artistes.

Assessorar, des de l’experiència viscuda a l’administració local de com fer la contractació adequadament, és una activitat que comença a sovintejar.

Aquest assessorament es planteja sobre la base de les realitats desenvolupades. Les bones pràctiques exercides en administacions públiques locals existeixen i són aplicables.

El marc normatiu, si bé no ajuda, planteja diverses eines que poden resultar molt útils per a la dignificació i normalització de les professions artístiques.

Un marc normatiu que requereix un cert coneixement, però encara més una voluntat de ser aplicat.

El marc normatiu de Catalunya, beu directament del marc normatiu espanyol i està subjecte a la normativa laboral i social.

Malgrat això, la normativa no resulta de difícil aplicació. Fins i tot per les administracions locals. La possibilitat d’adaptació de les realitats normatives a l’entramat normatiu de l’administració local, permet, de forma harmònica fer coincidir aquests diversos interessos.

El treballs que en aquest sentit estan fent agents públics com l’SDE (www.gencat.cat) o privats com Subiturre faciliten que els promotors assumeixin les seves responsabilitats de forma pràctica i eficient.

Aquest entramat normatiu presenta buits i forats excessivament inconcrets. Tot i això, si permet oferir recursos i eines per a la dignificació del professional de les arts en viu.

this work was shared 0 times
 000
About

 Xavier Mingo

  (33 articles)