Neues-logo-gross.gifgif

Estem contents que el que hagis trobat hagi estat del teu interès. No dubtis a contactar amb nosaltres per allò que et calgui. Aquest és un projecte en construcció i es desitjos de conèixer noves realitats i de poder aportar aquell coneixement adquirit al servei de projectes il·lusions i objectius nobles.

No tenim cap pressa

Konzepte és un projecte personal que pretén facilitar la implementació de polítiques culturals eficaces. Com en l'educació la implementació de polítiques culturals requereix temps. Un temps que massa sovint no ens donem. Val la pena invertir en coneixement per a obtenir uns resultats més d'acord al que les nostres ideologies ens demanen.

Els nostres projectes en dades

Dinamització90%
Educació permanent75%
Anàlisi i diagnosi100%
Difusió cultural80%

Entrades al bloc

setembre 2022
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« juny    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Política cultural local: tanquem el pla de mandat.

By Xavier Mingo 3 anys agoNo Comments
Home  /  Cultura Municipal  /  Política cultural local: tanquem el pla de mandat.
avaluació polítiques culturals locals

Com la resta d’àmbits, el mandat en la política cultural conclou amb la configuració del nou equip de govern.

Cal doncs fer una mirada i identificar els assoliments del pla de mandat.

Acabat el mandat en els ajuntaments. És el moment de poder fer anàlisi i compilar les dades que ens permeten una anàlisi.

Això és possible gràcies al plantejament d’inici del pla de mandat.

En altres entrades hem parlat del pla de mandat. Una eina de seguiment i avaluació diacrònica que permet la orientació i redirecció de les línies estratègiques del mandat.

Naturalment, aquest procés de tancament és gràcies a la creació d’aquesta eina i a la seva implementació regular al llarg dels quatre anys.

Si bé, és una feina que al llarg dels quatre anys pot semblar desagraïda, no ho és.

Disposar anualment del grau d’implementada dels objectius inicials és un ajut evident. Primer per a identificar i després per focalitzar energies després de molt valor.

Ara, que el període es tanca es pot tancar finalment traient moltes més informacions que les que inicialment ens podíem imaginar.

En el seu plantejament, i d’això ja ho em exposat en altres posts, el disseny de la bateria d’indicadors és determinant.

No val fer un treball exhaustiu i inabastable, sinó que cal adaptar una bateria d’indicadors plausible, abordable i útil.

Davant d’aquesta bateria, dates i percepcions, valoracions i fets: tots ells amb la mesura del tipus d’avaluació que volem fer, prenen el just valor i en fem la interpretació (més objectiva que instrumental).

És molt satisfactori poder veure i poder argumentar de forma objectiva.

El grau d’assoliment i valor del treball fet, del treball no fet i de les raons d’ambdues. Podem instrumentalitzar aquestes dades, però els farem trampes al solitari.

El pla de mandat és una d’aquelles eines que ningú no veu. És, de sobte, una eina de màxima identificació i de total transparència. 

També de presa de consciència sobre el treball que es plantejar en un nou mandat. Tant de forma continuïsta com renovadora, pren força per la legitimitat del mandat electoral.

Plantejar un pla de mandat en els projectes i àmbits culturals, és a més d’una eina eficaç en la implementació de projectes, una eina impagable per a la seva explicació publicació i legitimació.

Ara doncs, toca reescriure i adaptar un nou pla al programa electoral legitimat o a aquell que es desprén dels pactes arribats.

Categories:
  Cultura MunicipalRecursos gestió cultural
this post was shared 0 times
 000
About

 Xavier Mingo

  (62 articles)

Leave a Reply

Your email address will not be published.