Neues-logo-gross.gifgif

Estem contents que el que hagis trobat hagi estat del teu interès. No dubtis a contactar amb nosaltres per allò que et calgui. Aquest és un projecte en construcció i es desitjos de conèixer noves realitats i de poder aportar aquell coneixement adquirit al servei de projectes il·lusions i objectius nobles.

No tenim cap pressa

Konzepte és un projecte personal que pretén facilitar la implementació de polítiques culturals eficaces. Com en l'educació la implementació de polítiques culturals requereix temps. Un temps que massa sovint no ens donem. Val la pena invertir en coneixement per a obtenir uns resultats més d'acord al que les nostres ideologies ens demanen.

Els nostres projectes en dades

Dinamització90%
Educació permanent75%
Anàlisi i diagnosi100%
Difusió cultural80%

Entrades al bloc

setembre 2022
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« juny    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

És moment de planificar. El pla de mandat de la política cultural local.

By Xavier Mingo 7 anys ago1 Comment
Home  /  Serveis culturals  /  Recursos gestió cultural  /  És moment de planificar. El pla de mandat de la política cultural local.

El pla de mandat com eina d’eficiència:

En un moment d’inici dels mandats municipals, els serveis de cultura disposen d’una bona oportunitat per replantejar, si no ho han fet abans, el pla del mandat.

Un pla que ha de permetre posar sobre el material allò que els programes electorals i els pactes posteriors han legitimat en la gestió dels governs locals.

El pla de mandat és una eina fonamental per facilitar el desenvolupament de polítiques culturals coherents i efectives.

És alhora una eina decisiva per millorar les eficiències i les potencialitats de les inversions en matèria cultural de les corporacions.

Si bé aquest exercici suposa un haver de poder parar davant les urgències, en les que els serveis de cultura acaben instal.lades, resulta un hàbit més que saludable la constitució de processos de programació i avaluació, per altra banda tant poc estesos malauradament.

Aquesta eina que desenvolupem, el pla de mandat és un full de ruta. Una guia de recorregut, un plànol que més que seguir fidelment ha d’orientar l’acció de govern i l’acció de gestió.

És sobretot una eina legitimada per l’electe i ha de ser també una eina que disposi d’una priorització. Els desitjos no es poden confondre amb les possibilitats i la feina dels tècnics res concreta en precisar el ritme i la profunditat del possible assoliment d’aquests desitjos.

Cal disposar però d’algunes eines que ens permetin desenvolupar una pla de mandat de forma possible i efectiva. Eines que no són estranyes ni inabastables. Qualsevol equip tècnic (i professionals sols) poden desenvolupar-se eines de treball que els permetin aplicar, avaluar i reprogramar la seva implementació.

És clar que és un esforç inicial aturar-se un moment i planejar allò que volem i com ho volem. També és un esforç pensar com hi arribarem, però més que un esforç és una inversió que rendabilitzarem en breu i de forma generosa.

Category:
  Recursos gestió cultural
this post was shared 0 times
 200
About

 Xavier Mingo

  (62 articles)

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.