Neues-logo-gross.gifgif

Estem contents que el que hagis trobat hagi estat del teu interès. No dubtis a contactar amb nosaltres per allò que et calgui. Aquest és un projecte en construcció i es desitjos de conèixer noves realitats i de poder aportar aquell coneixement adquirit al servei de projectes il·lusions i objectius nobles.

No tenim cap pressa

Konzepte és un projecte personal que pretén facilitar la implementació de polítiques culturals eficaces. Com en l'educació la implementació de polítiques culturals requereix temps. Un temps que massa sovint no ens donem. Val la pena invertir en coneixement per a obtenir uns resultats més d'acord al que les nostres ideologies ens demanen.

Els nostres projectes en dades

Dinamització90%
Educació permanent75%
Anàlisi i diagnosi100%
Difusió cultural80%

Entrades al bloc

agost 2022
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« juny    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pla Integral de Teatre de Catalunya

By Xavier Mingo 3 anys agoNo Comments
Home  /  Cultura Municipal  /  Pla Integral de Teatre de Catalunya
Pla Integral Konzepte

Aquest gener es va inicia el recorregut del Pla Integral del Teatre de Catalunya. Un projecte ambiciós i complex que vol donar full de ruta a un sector divers però identificat.

La meva participació d’ha inscrit en la comissió legal, aquella que vol establir un marc de relacions entre els diferents agents del sector.

Qualsevol orientació que es vulgui donar a aquest treball hauria de permetre la seva fixació en un marc de relacions amb aquestes característiques:

  • Ha de ser Sostenible: no podem mantenir més “pedaços” ni solucions d’urgència o “no solucions”. El sector, si es vol prestigiar i normalitzar requereix solucions a llarg termini i no regatejos i immediateses.
  • Ha de ser equitatiu: Les relacions en aquest sector s’han de mantenir sota una lectura de justícia social, atenent que el sector, és divers, ampli però alhora ric i fràgil.
  • Ha de ser senzill: si bé no hi ha res senzill, la simplicitat hauria de ser un criteri a respectar. La realitat del sector és, com hem dit, heterogènia, però ha de permetre basar la seva robustesa en la simplicitat.

És clar que no partim de zero, ni comencem un projecte des del supòsit de la tabula rasa, i per tant, és clar que cal contemplar les realitats diverses que conviuen, hores d’ara, en el nostre sector. Aquesta diversitat hauria de confluir en un marc simplificat i harmonitzador de les relacions, obligacions i drets de les persones que generen, produeixen i difonen els bens, creacions i produccions culturals.

No m’és possible aquí, ni per espai, ni per capacitat, dibuixar o analitzar el conjunt de les necessitats del sector, però si puc copsar de les primeres trobades del grup legal del PIT que estem davant d’una oportunitat. Si bé el marc legal i competencial no ajuda donada la complexitat dels agents que s’hi apeguen, la possibilitat de generar un canvi d’orientació sí és possible.

Un Pla Integral és, en essència, una lectura aèria, un plànol d’orientació on intervé tothom des de petites esferes. La capacitat de generar d’aquesta intervenció una nova senda de relacions és, sens dubte, el gran repte.

A mode de resum, podeu consultar les extretes per l’AADPC (Associació d’actors i directors professionals de Catalunya). Un llistat dels temes que es van abordar des de la comissió legal i que mostren la complexitat, però alhora l’oportunitat que contempla el tema.

Categories:
  Cultura MunicipalRecursos gestió culturalServeis culturals
this post was shared 0 times
 000
About

 Xavier Mingo

  (62 articles)

Leave a Reply

Your email address will not be published.