Neues-logo-gross.gifgif

Estem contents que el que hagis trobat hagi estat del teu interès. No dubtis a contactar amb nosaltres per allò que et calgui. Aquest és un projecte en construcció i es desitjos de conèixer noves realitats i de poder aportar aquell coneixement adquirit al servei de projectes il·lusions i objectius nobles.

No tenim cap pressa

Konzepte és un projecte personal que pretén facilitar la implementació de polítiques culturals eficaces. Com en l'educació la implementació de polítiques culturals requereix temps. Un temps que massa sovint no ens donem. Val la pena invertir en coneixement per a obtenir uns resultats més d'acord al que les nostres ideologies ens demanen.

Els nostres projectes en dades

Dinamització90%
Educació permanent75%
Anàlisi i diagnosi100%
Difusió cultural80%

Entrades al bloc

desembre 2022
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« juny    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

El panell de comandament

Recursos de gestió cultural: 1.
By Xavier Mingo 11 anys agoNo Comments
Home  /  Serveis culturals  /  Recursos gestió cultural  /  El panell de comandament
gestió cultural

Recursos de gestió cultural.

1. El panell de control, el comandament de la gestió cultural


Amb aquest post inicio una sèrie d’articles de processos que malgrat poden resultar obvis, no són tot el sovintejats del que seria desitjable en la gestió cultural quotidiana.

En la contínua recerca de sistemes per a millorar els processos de gestió a la cultura, és evident que una de les eines més efectives per a guanyar consciència i capacitació de direcció és disposar d’un panell de control.

Però què és un panell de control?

La il·lustració d’un panell de comandament d’un cotxe ens ofereix una bona imatge del que ens ofereix aquesta eina. És evident que si circulem amb poca gasolina per carreteres solitàries, disposar d’informació ens permet decidir circular a velocitats baixes per allargar el tram i trobar una gasolinera, o si l’indicador de la temperatura augmenta, ens obliga a actuar per a no reescalfar el vehicle.

Així funciona un panell d’indicació (comandament) també en la gestió cultural. Si bé l’exemple és “pedestre” i banal, ajuda a entendre que els processos de treballs que creem en un projecte cultural o sociocultural requereixen d’eines dinàmiques per a disposar en tot moment del comandament i la capacitació de la presa de decisions.

Per a què volem aquesta informació?

Tot procés cultural està sotmès a múltiples variables i exposat a encara més condicionants. És per això que es fa imprescindible disposar d’eines de mesurament i seguiment de l’acció que generem per a poder assolir, amb les activitats i accions que desenvolupem, els objectius que ens em marcat.

Disposar d’un panell de control ens garanteix l’assoliment dels objectius?

És clar que no. Aquest panell de comandament ens permet objectivar les incidències i mesurar el grau d’encert de les activitats o accions que hem desenvolupat. No és cap assegurança per l’assoliment d’objectius.

Com han de ser els projectes per a aplicar aquesta metodologia?

De fet, el panell s’adapta a entorns i realitats diverses. El sistemes d’indicació poden tenir gruixos diversos, sempre és important que tinguin una base referenciada al projecte inicial i que disposin de sistemes de mesura fiables o objectius.

Quin grau de fiabilitat té un sistema així?

Podem generar sistemes d’indicació que ens facin dir allò que volem a priori, però en cap cas estarem donant valor a les conclusions o encert a les decisions que puguem prendre. Aquesta és una eina, eminentment tècnica. Un recurs de valoració del funcionament i de la orientació del nostre projecte. Per això cal abans de res, ser sincer. Maquillar dades, gràfiques o resultats és senzill i pot aportar brillantor i un fals èxit de la nostra feina, però, això no ens interessa aquí. La fiabilitat del sistema és tanta com li vulguem donar. Un sistema sincer i pràctic ens ofereix grans oportunitats per a orientar, corregir, millorar i generar confiança i rigor en la nostra feina.

És una eina de caràcter individual?

Un sistema d’indicació com aquest guanya clarament quan els projectes són intervinguts per diversos perfils i persones. Aquesta participació, naturalment enriqueix i dóna perspectiva al sistema i al conjunt del projecte. Si bé cal tenir molt present que entre tots els professionals o interventors en el projecte, cal que s’estableixi un acord. Es consensuï la terminologia, les expectatives i també l’aplicació al sistema de les dades obtingudes. No fer aquest petit exercici, alhora que es redacta el projecte, pot portar a equívocs i a una dispar interpretació de dades, fet que portaria ala divergència en la presa de decisions.

Estem parlant de generar enquestes o activitats específiques per a tenir informació?

No. Disposar d’un sistema de comandament, suposa dotar-se de sensibilitat per a copsar les informacions que entenem rellevants en el seguiment i control del nostre projecte. Són eines dissenyades a priori i integrades en el nostre sistema d’avaluació. De la mateixa manera que quan circulem amb cotxe no parem per a preguntar als vianants com de ràpids anàvem, el nostre projecte no requereix de demandes externes per a tenir indicadors de control.

 Una informació gràfica que pot ser d’utilitat la trobareu aquí.

Properament més eines i recursos per a la gestió de projectes.

 

Amb aquest post inicio una sèrie d’articles de processos que malgrat poden resultar òbvis, no són tot el sovintejat del que seria desitjable en la gestió cultural quotidiana.

 

Category:
  Recursos gestió cultural
this post was shared 0 times
 000
About

 Xavier Mingo

  (62 articles)

Leave a Reply

Your email address will not be published.