Neues-logo-gross.gifgif

Estem contents que el que hagis trobat hagi estat del teu interès. No dubtis a contactar amb nosaltres per allò que et calgui. Aquest és un projecte en construcció i es desitjos de conèixer noves realitats i de poder aportar aquell coneixement adquirit al servei de projectes il·lusions i objectius nobles.

No tenim cap pressa

Konzepte és un projecte personal que pretén facilitar la implementació de polítiques culturals eficaces. Com en l'educació la implementació de polítiques culturals requereix temps. Un temps que massa sovint no ens donem. Val la pena invertir en coneixement per a obtenir uns resultats més d'acord al que les nostres ideologies ens demanen.

Els nostres projectes en dades

Dinamització90%
Educació permanent75%
Anàlisi i diagnosi100%
Difusió cultural80%

Entrades al bloc

agost 2022
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« juny    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Novament educació i cultura

By Xavier Mingo 11 anys agoNo Comments
Home  /  Serveis culturals  /  Novament educació i cultura

Educació i cultura segueixen sent àmbits poc destriables.

En l’ educació i la cultura, de gestió municipal, com si res no hagués passat, possiblement seguirem endavant amb l’alegria d’aquell que no sap veure l’evidència. Possiblement, els nostres serveis de cultura municipals seguiran programant com si la cosa de la crisi no anés amb ells. Com si les seves condicions de funcionaris, els allunyés d’una realitat canviada. Això si, planyent-se de les reduïdes dotacions econòmiques que les seves corporacions els ha dotat.

Pocs seran els que veuran en aquests moments com l’oportunitat que els ofereix el canvi de paradigma de la gestió cultural. Un canvi de paradigma que l’orienten cap a la creació de valor i la seva maximització. Valors que s’orienten indefectiblement per fer significatives les accions culturals, els seus recursos i la seva implementació territorial.

Lluny de mantenir consignes falsament optimistes sobre el valor de l’oportunitat, les programacions s’aprimaran, les accions corporativistes mantindran discussions sobre l’efecte nociu de la reducció pressupostària en els “projectes” i tornaran cadascu a ca seva amb el convenciment que la naturalesa global de la recessió impedeix fer res més que seguir com es pugui.

Existeix però altres lectures que val la pena explicar per a fer d’aquest moment, un moment aprofitable. Una és el de plantejar-se el per què de les coses. Per a què fem les activitats que fem, deixar que ulls aliens examinin la nostra feina i ens permetin visions airejades, poc endògenes de les nostres dinàmiques de treball.

Una d’aquestes eines la tenim, en el cas de les programacions culturals municipals, en el treball compactat amb altres serveis personals. Els serveis educatius, han de prestar atenció a la dimensió global que els ofereix la cultura, i els serveis culturals han de prestar atenció a la sistemàtica, ordenació i impacte dels serveis educatius.

De fet és una obvietat. Però ara toca deixar-se de campanyes de teatre a les escoles (academitzant, amb això el gaudi de la creació) i furgar en els vedats privats de programadors, gestors culturals i educatius.

Les eines hi són, si no som capaços busquem aliances.

Category:
  Serveis culturals
this post was shared 0 times
 000
About

 Xavier Mingo

  (62 articles)

Leave a Reply

Your email address will not be published.