Neues-logo-gross.gifgif

Estem contents que el que hagis trobat hagi estat del teu interès. No dubtis a contactar amb nosaltres per allò que et calgui. Aquest és un projecte en construcció i es desitjos de conèixer noves realitats i de poder aportar aquell coneixement adquirit al servei de projectes il·lusions i objectius nobles.

No tenim cap pressa

Konzepte és un projecte personal que pretén facilitar la implementació de polítiques culturals eficaces. Com en l'educació la implementació de polítiques culturals requereix temps. Un temps que massa sovint no ens donem. Val la pena invertir en coneixement per a obtenir uns resultats més d'acord al que les nostres ideologies ens demanen.

Els nostres projectes en dades

Dinamització90%
Educació permanent75%
Anàlisi i diagnosi100%
Difusió cultural80%

Entrades al bloc

setembre 2022
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« juny    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

LA GESTIÓ DE LES POLÍTIQUES CULTURALS LOCALS. CONCLUSIONS

By Xavier Mingo 1 any agoNo Comments
Home  /  Cultura Municipal  /  LA GESTIÓ DE LES POLÍTIQUES CULTURALS LOCALS. CONCLUSIONS

Els drets culturals (Agenda 21) des de la perspectiva del treball territorial.(no municipal) o territori ampliat (no urbà).

Resoldre la relació entre els drets culturals i els territoris requereix d’abordar múltiples i diverses realitats: jurídiques, administratives, de cultures de treball i d’acceptació i hàbit. No són dificultats menors, però són dificultats abordables.Dificultats que aboquen els territoris a un gregaris me del àmbit urbà incapaç de traslladar coneixement i tecnologia a àmbits i sectors de població d’iguals drets.

Podem definir aquestes dificultats en alguns elements identificables:

La cultura de treball segueix sent local i competitiva.

Seguim sent amos del territori i d’allò que conté sense una visió més holística. Aquesta perspectiva fa generar disfuncions en el conjunt, malgrat hi hagi coherències en el singular. Els òrgans reguladors del territori no exerceixen processos de capil.laritat que permetin la implementació de polítiques culturals harmòniques en el territori.

El marc jurídic és rígid, més encara, escleròtic.

Tot i les iniciatives de treball territorial, portats per impulsos racionals i reflexius, aquests topen amb la dificultat, a vegades insalvable, de la regulació administrativa. El treball entre administracions és complex, difícil i enrevessat i obliga a masses renúncies. Aquests processos de confluència xoquen de seguida amb dificultats de caràcter administratiu que fan perdre energia i embranzida a projectes amb forta simetria al territori.

Aïllats de les reflexions i immobilitzats per la realitat.

Per molta sensibilitat que ho hi vulgui posar els espais no urbans acaben cedint a la necessitat urgent abandonant les opcions importants.És difícil la transferència de coneixement entre els espais de reflexió i creació sobre la pròpia comunitat i les administracions on es generen les polítiques.

Les eines escasses i condicionades

Ja és difícil establir polítiques intencionals des dels espais locals,però és en cara més difícil disposar de recursos per a la seva impulsió.Obrir el focus territorials respenctant les xarxes territorials naturals ofereix aquesta opció en tant es mancomunin, comparteixin o comparin recursos. Una estratègia poc lesiva, però altament condicionada als marcs legals i les cultures de treball.Les eines són poques, molta voluntat, amateurisme i molta, massa, tradició.

 

 

Categories:
  Cultura MunicipalRecursos gestió culturalServeis culturals
this post was shared 0 times
 000
About

 Xavier Mingo

  (62 articles)

Leave a Reply

Your email address will not be published.