Neues-logo-gross.gifgif

Estem contents que el que hagis trobat hagi estat del teu interès. No dubtis a contactar amb nosaltres per allò que et calgui. Aquest és un projecte en construcció i es desitjos de conèixer noves realitats i de poder aportar aquell coneixement adquirit al servei de projectes il·lusions i objectius nobles.

No tenim cap pressa

Konzepte és un projecte personal que pretén facilitar la implementació de polítiques culturals eficaces. Com en l'educació la implementació de polítiques culturals requereix temps. Un temps que massa sovint no ens donem. Val la pena invertir en coneixement per a obtenir uns resultats més d'acord al que les nostres ideologies ens demanen.

Els nostres projectes en dades

Dinamització90%
Educació permanent75%
Anàlisi i diagnosi100%
Difusió cultural80%

Entrades al bloc

setembre 2022
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« juny    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Gestió cultural local en temps de pandèmia

By Xavier Mingo 2 anys agoNo Comments
Home  /  Cultura Municipal  /  Gestió cultural local en temps de pandèmia

Gestió cultural incertesa i valors locals

Gestionar la cultura local en un moment de pandèmia no atén solament a la situació de la cultura professional. Si bé és un dels àmbits més afectats, existeix una part que també pateix i patirà els seus efectes.

No resulta fàcil determinar quina és la millor pràctica en la gestió de la cultura local en un moment com el que vivim. Sembla clar però que l’administració pública té un paper a jugar, i no menor en aquest escac.

Per bé, que administracions superiors generin plans de xoc i mesures de regeneració, el mal fet està fet i la inestabilitat es planteja com resident.

Localment els seus efectes trigaran a disoldre’s. Ho faran en tant es recuperi el valor de la seva funció principal: el contacte social. El valor justament de de la cultura local, a més de la seva funció creativa, projecta les relacions personals en àmbits que van més enllà de les produccions finals.  Sense una no hi ha l’altre.

Quin és el pla de xoc de les polítiques municipals més enllà de la recuperació de les programacions estables professionals?

Actuem des de l’àmbit local

Bona part dels criteris emprats per a la recuperació del sector creatiu serveix també per a la recuperació del teixit cultural local.

  • La priorització en la programació de continguts culturals locals.
  • La maximització de les programacions al marge de la seva projecció en els públics.
  • La posada a disposició dels recursos per a generar inversió. Convocatòries de subvencions o altres recursos (espais de creació, exhibició o fins i tot reunió)
    • Activem amb seguretat els espais d’assaig de corals, teatres, grups de música o altres creadors locals
    • Facilitem finançament per a la creació i la millora de les propostes.
    • Activem les programacions sense por de la qualitat o del seu impacte al públic. Ara les prioritats són altres.

Pot haver la temptació de aflorar el debat sobre la gratuïtat de les propostes culturals que es plantegen.

És cert que la situació ha expulsat moltes persones de la possibilitat de ser actius en l’accés a continguts culturals. Aquí l’administració local també juga un paper en facilitar l’accés i una forma és maximitzant els continguts propers i locals.

Estratègicament, l’oferta local es nodreix de molts i diversos continguts. Tots ells complementaris i cercant un difícil equilibri.

Per això, no s’han de recular els recursos culturals locals. Cal facilitar amb les programacions, entre altres coses, l’activació i desenvolupament de la cultura local.

 

Categories:
  Cultura MunicipalRecursos gestió culturalServeis culturals
this post was shared 0 times
 000
About

 Xavier Mingo

  (62 articles)

Leave a Reply

Your email address will not be published.