Neues-logo-gross.gifgif

Estem contents que el que hagis trobat hagi estat del teu interès. No dubtis a contactar amb nosaltres per allò que et calgui. Aquest és un projecte en construcció i es desitjos de conèixer noves realitats i de poder aportar aquell coneixement adquirit al servei de projectes il·lusions i objectius nobles.

No tenim cap pressa

Konzepte és un projecte personal que pretén facilitar la implementació de polítiques culturals eficaces. Com en l'educació la implementació de polítiques culturals requereix temps. Un temps que massa sovint no ens donem. Val la pena invertir en coneixement per a obtenir uns resultats més d'acord al que les nostres ideologies ens demanen.

Els nostres projectes en dades

Dinamització90%
Educació permanent75%
Anàlisi i diagnosi100%
Difusió cultural80%

Entrades al bloc

agost 2022
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« juny    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Educació expandida

By Xavier Mingo 11 anys agoNo Comments
Home  /  Serveis culturals  /  Educació expandida

La sessió d’ahir del „Educació Expandida“ al CCCB no va aportar unes gran reflexions al voltant del binomi, encara entre educació i cultura.
Sí van poder sentir-se expressions (mig) tabú, sobretot per part del sector cultural. Afirmacions que venen a reivindicar el paper educatiu de la cultura i de totes les expressions i manifestacions culturals que hom pot programar.
Vull fixar-me en aquest aspecte, si bé ben segur més endavant voldré comentar un altre qüestió plantejada a la sessió sobre el tema de la cocreació.
El sector cultural està entestat en seguir marcant distàncies amb els processos d’aprenentatge. Sembla que solament li interessen aquests processos quan parlem de creació de públics. És clar que aquest paradigma de la programació i de la gestió cultural és obsolet. Malgrat aquesta obsolescència, les polítiques culturals locals, i sobretot, els tot poderosos programadors culturals públics segueixen definint el públic com objecte a ensinistrar i a convèncer de les bondats de la „alta“ cultura i de la seva bondat, i de passada, evidentment del valor que té la seva soferta tasca.
No se n’adonen que la lamentable diferenciació que es va fer en el seu dia entre cultura i educació respon potser a la voluntat de significar-se, elititzar i disposar de noves tribunes per al convenciment i instrument del poder.
I seguim perpetuant aquest model, i seguim perdent la oportunitat de generar més valors de ciutadania al voltant del gaudi i de la sensibilitat.
Cal que ens repetim molt i sovint, i des de diversos sectors aquest trencament del tabú. Cal modular novament aquesta linia entre la cultura i la CULTURA, així com la cultura popular i la ciència (gran reflexió que feia la Lali Bosch)
Des de la gestió cultural seguim anclats en l’autocomplaenca i el convenciment de disposar de la veritat. Per mostres, programacions….
Category:
  Serveis culturals
this post was shared 0 times
 000
About

 Xavier Mingo

  (62 articles)

Leave a Reply

Your email address will not be published.