Neues-logo-gross.gifgif

Estem contents que el que hagis trobat hagi estat del teu interès. No dubtis a contactar amb nosaltres per allò que et calgui. Aquest és un projecte en construcció i es desitjos de conèixer noves realitats i de poder aportar aquell coneixement adquirit al servei de projectes il·lusions i objectius nobles.

No tenim cap pressa

Konzepte és un projecte personal que pretén facilitar la implementació de polítiques culturals eficaces. Com en l'educació la implementació de polítiques culturals requereix temps. Un temps que massa sovint no ens donem. Val la pena invertir en coneixement per a obtenir uns resultats més d'acord al que les nostres ideologies ens demanen.

Els nostres projectes en dades

Dinamització90%
Educació permanent75%
Anàlisi i diagnosi100%
Difusió cultural80%

Entrades al bloc

agost 2022
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« juny    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Dona, musica i consciència

By Xavier Mingo 4 anys agoNo Comments
Home  /  Serveis culturals  /  Opinió  /  Dona, musica i consciència
gestió cultural
Segurament algunes (o moltes famílies) ens hem sorprès com els nostres fills i filles venien a casa cantant cançons de “reggeaton”. Música que no forma part de la discoteca familiar, ni de les escoltes radiofòniques habituals.
Sense ànim de categoritzar, és cert que aquest estil musical, d’orígen caribeny requereix d’un moment d’atenció per part d’educadors i pares i mares.
Els ritmes enganxifosos i les melodies fàcils i banals porten un missatge intern on “cosifiquen” la dona i li donen un rol d’objecte sexual i a disposició del mascle.
La música, com sabeu (i ho sabeu per què és un dels elements important de la nostra escola), és un vehicle per a adquirir i gaudir dels aprenentatges.
Però també és un vehicle per introduir missatges com el que aquest estil musical insinua (tot i que a vegades de forma explícita).
Cal doncs que els adults siguem conscients que tot i que el seu origen cultural és llunyà, reprodueix una estructura social a derribar, canviar i substituir.
És feina doncs dels educadors, pares i mares i programadors de l’àmbit cultural advertir, per aquells que no han detectat aquesta situació, que aquest no és el model de societat que volem per al futur dels nostres fills i filles i que està en les nostres mans oferir-li’s models d’equitat, i justícia on les dones puguin ser allò que són i no allò que els homes, la indústria discogràfica o el capitalisme ens imposa.
Hem passat per generacions Disney on es pervertien els missatges dels contes tradicionals, carregats de “permacultura” i s’oferien imatges de nenes, noies i dones accessòries i banals i ara el nou embat són estils musicals encara més banals, comercials, buits de valor creatiu però amb una càrrega en profunditat que cal que posem en alerta la nostra consciència per a evitar.
Per a que cada dia sigui 8 de març
Category:
  Opinió
this post was shared 0 times
 000
About

 Xavier Mingo

  (62 articles)

Leave a Reply

Your email address will not be published.