Neues-logo-gross.gifgif

Estem contents que el que hagis trobat hagi estat del teu interès. No dubtis a contactar amb nosaltres per allò que et calgui. Aquest és un projecte en construcció i es desitjos de conèixer noves realitats i de poder aportar aquell coneixement adquirit al servei de projectes il·lusions i objectius nobles.

No tenim cap pressa

Konzepte és un projecte personal que pretén facilitar la implementació de polítiques culturals eficaces. Com en l'educació la implementació de polítiques culturals requereix temps. Un temps que massa sovint no ens donem. Val la pena invertir en coneixement per a obtenir uns resultats més d'acord al que les nostres ideologies ens demanen.

Els nostres projectes en dades

Dinamització90%
Educació permanent75%
Anàlisi i diagnosi100%
Difusió cultural80%

Entrades al bloc

agost 2022
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« juny    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Cocreació, cooperació, la modulació de la participació. (1)

By ApuntServeis 11 anys agoNo Comments
Home  /  Serveis culturals  /  Cocreació, cooperació, la modulació de la participació. (1)
Se m'obre la reflexiósobre la cocreació. Una qüestió plantejada recentment i quem'obliga a una certa recuperació d'experiències per a formar-me unaopinió.
A priori el plantejamentde processos de cocreació en la gestió cultural pública em resultaestrany. No pel fet de generar processos conjunts, sinó per la mancade tradició en la participació i la manca de comprensió que elsprocessos creatius tenen per a la gestió cultural pública, i laseva complementarietat en el sector creatiu. (Allò de que "els gestors culurals, ja saben què han de programar"...)
Es fa doncs necessària,un progressiu flirteig, coneixement i vivència conjuntad'experiències entre ambdós ens per a guanyar-se confiança.
Em resulta un exercici compassar de 0 a 100 sense fer cap parada ni reflexió. Es per això queconsidero que les organitzacions culturals públiques no estanpreparades per a fer aquest salt.
En tots els casos, peròés un element desitjable, i per tant, cal fer esforços per aacostar-s'hi, si bé de la forma més natural.
Cocrear significa generaraccions amb una unió d'esforços i també d'objectius. Aquí és onrau el problema. Les administracions tenen difícilment objectiusdefinits (al marge de la suma de visitants o d'entrades venudes).Aquesta buidor en el panorama de la política cultural fa pocpracticable la cocreació sense abocar els processos a, com a mínim,la frustració.
En tant les polítiques, iaccions culturals des de l'àmbit públic estan definides iprioritzades, els creadors, disposen d'eines per a sumar ianivellar-se amb els gestors de la cosa pública. No oblidem queaquestes polítiques estan legitimades i per tant, disposen d'unacerta raó en la seva voluntat de ser implementades. Per això eltreball de cocreació ha de partir de la anàlisi conjunta de larealitat que ambdós sectors han de fer i de com el “creador”, iel “possibilitador” orienten el procés de creació.
Podem parlar de context,però també em de parlar (d'una de les meves dèries) de laintencionalitat. Cal acabar amb l'activisme per ell mateix, unapràctica, malauradament massa estesa a la gestió cultural pública.Però això és un altre tema que no desenvoluparé ara.
Doncs bé, la cocreació,disposa d'aquest repte, poder ser real, anivellat, equilibrat. Peraixò considero que ambdós sectors han de permetre's conèixe's iagafar-se confiança. Una confiança que encara no veig en l'horitzó, si la gestió cultural pública no baixa del seu pedestal de prepotència i autojustificació.
Category:
  Serveis culturals
this post was shared 0 times
 000
About

 ApuntServeis

  (1 articles)

Leave a Reply

Your email address will not be published.