Neues-logo-gross.gifgif

Estem contents que el que hagis trobat hagi estat del teu interès. No dubtis a contactar amb nosaltres per allò que et calgui. Aquest és un projecte en construcció i es desitjos de conèixer noves realitats i de poder aportar aquell coneixement adquirit al servei de projectes il·lusions i objectius nobles.

No tenim cap pressa

Konzepte és un projecte personal que pretén facilitar la implementació de polítiques culturals eficaces. Com en l'educació la implementació de polítiques culturals requereix temps. Un temps que massa sovint no ens donem. Val la pena invertir en coneixement per a obtenir uns resultats més d'acord al que les nostres ideologies ens demanen.

Els nostres projectes en dades

Dinamització90%
Educació permanent75%
Anàlisi i diagnosi100%
Difusió cultural80%

Entrades al bloc

agost 2022
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« juny    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Aïllament, xarxes i altres mentides

By Xavier Mingo 9 anys agoNo Comments
Home  /  Serveis culturals  /  Opinió  /  Aïllament, xarxes i altres mentides
gestió cultural

La gestió de la cultura i els nous entorns.

Com tot allò que es preua, la gestió de la cultura ofereix calibres diversos que arriben a sectors i poblacions diverses.

No és fins que no hi has vist diversos d’aquests calibres quan hom aprèn a valorar el valor intrínsec de la cultura com a eina de desenvolupament de les persones.

Les primeres divisions de la gestió de la cultura, i fins i tot aquelles que volen ser-ho sense aconseguir-ho ofereixen una visió desdibuixada de les realitat més esteses.

El treball cultural en els entorns locals tenen i mantenen situacions d’aïllament extrem i angoixant. Moltes són les dificultats i incomprensions de voler generar accions, moviments i reaccions als entorns creatius o les inquietuds artístiques de les persones. Aquestes dificultats, sovint rauen en la mateixa incomprensió local i la pròpia ignorància al creure que en els entorns locals la cultura ha de ser gregària dels grans centres i moviments.

 

Les tecnologies curiosament ajuden poc a vertebrar iniciatives o noves inquietuds. Les xarxes lluny de vertebrar i facilitar la dinamització acaben ser balcons aïllats d’exhibicionisme i de un cert narcisisme. Ens em d’anar a Palo Alto per girar la cantonada i trobar algú del poble. No vull amb aquesta aportació negar la utilitat, si la tenen, de les xarxes, però si que em genera un cert desencís veure com s’ha banalitzat i com s’ha apoderat d’elles l’afany comercialitzador, o com no també dir-ho, com des del sector cultural no se sap aprofitar novament les eines més enllà del que ja coneixem.

 

No trobo malament, si bé sí inquietant, que hàgim d’anar a Palo Alto per trobar algú de la cantonada. Potser seria divertit, o dramàtic, veure per què em de fer aquesta pirueta geogràfica-tecnològica per trobar-nos en l’espai local. Si em neguiteja més que totes aquestes eines no serveixen per a generar res nou. En una trobada recent amb investigadors de Microsoft, ens demanàvem possibles aplicacions culturals a dispositius i ginys que ja existeixen i que no són objectes de ciència ficció. Novament el sector “creatiu” deixa de ser-ho i torna a acomodar-se.

 

Curiosament, la xarxa virtual no servei per crear, enfortir o dinamitzar la xarxa real. O és que els gestors no estem sabent veure-li les possibilitats? Potser en breu, us podré oferir alguna resposta.

Categories:
  OpinióServeis culturals
this post was shared 0 times
 100
About

 Xavier Mingo

  (62 articles)

Leave a Reply

Your email address will not be published.